lauantai 23. tammikuuta 2010

Skräppäyskurssilla aloitettua

Viime maanantaina alkoi taas työväenopiston skräppäyskurssi. Tällä kertaa jopa vähän valmistauduin sitä varten ja kotona etukäteen mietin mitä teen, ja otin sen mukaan tavaroita mukaan. Silti tavaraa kertyi liikaa ja ainakin puolet oli ylimääräisenä mukana, mutta suunta on parempi jos vähän pystyisi jatkossakin miettimään kotona joitain skräppipaketteja. Omuli ja Xing ovat ainakin blogeissaan maininneet tuollaiset "skräppikitit".

Tein leiska-aukeaman omasta kasvimaasta mökillä. tarinointi vielä puuttuu, koska se tuottaa tällä hetkellä ylitsepääsemätöntä vaikeutta, mutta yritän saada sen tässä aikaiseksi. Ensimmäisen sivun teon aloitin maanantaina kurssilla, sain tehtyä valokuviin asti sen vajaan kolmen tunnin aikana jonka kurssi kerrallaan kestää. Kotona sitten inspiroiduin tekemään sivun loppuun ja kaverin kanssa.







Värimaailma löytyi aika helposti kuvista, maanmuokkaajalla kun on oranssit housut jalassa. Oranssi tukee hyvin vihreää ja vihreävoittoiset kuvatkin nousevat vähän paremmin esille vihreästä taustapaperista kun on oranssia välissä.

Sivut syntyivät lopulta aika kivuttomasti. Pohjamallia yritin selailla useista kirjoista, mutta kun osuvaa ei tullut vastaan niin on sitten ihan omasta päästä keksitty.

Nyt vain pitää miettiä tarinaa. Jos sinulla on hyvä vinkki kuinka päästä alkuun tarinoinnissa niin saa jättää kommenttikohtaan vinkkiä =)

perjantai 22. tammikuuta 2010

Sisustusunelmia



Uusin inspiroidu-haaste kannusti skräppäämään sisustus- ja asuntounelmista. Aihe kiinnosti koko viikon, mutta kuvat oli hukassa ja aikakin vähän kortilla, niin sivu ei vain ottanut syntyäkseen.



Tänään sitten, aivan viime tippaan sain sivun valmiiksi. Hieman kyllä oikaisin, koska määräaikaa mennessä ehdin lataamaan sivuille vain yhden pääkuvan.







lauantai 16. tammikuuta 2010

Tampereen skräppäystapaamisen satoa

Tänään oli Tampereella ensimmäinen skräppäystapaaminen ruokahuone Oliivipuussa, kiitos siitä Mariannelle. Kahdeksan innostuneen skräppääjän voimin saimme sujuvasti kulutettua 6 tuntia, toiset tuotteliaammin kuin toiset. =)


Päivän aikaan teimme toisiltamme myös ostoksia, siis eihän sitä skräppääjä missään voi olla hamstraamatta lisää tavaraa. Itsellä oli mukana aivan liikaa tilpehööriä ja paperia, mutta silti ostin lisää paperia. Ehkä jo ensi kerralla opin jo kotona suunnittelemaan paremmin niin ei tarvitse ottaa mukaan puolta koko varastosta.

Leiskojen teon lomassa tutustuimme myös Lauran ystävällisesti pyörällä paikalle tuomaan Cricut-leikkuriin:


Mielenkiintoinen leikkuri, todella monipuolinen, mutta on sillä kyllä vähän liiaksi kokoa, ei sovi siis minun askartelutiloihini. Ja jos nyt ensin alkaisi aktiivisesti käyttämään Slice-leikuria ennen kuin edes miettii mitään muuta elektronista laitetta.

Oma päiväni ei ollut niitä kaikkein tuottoisimpia, kas kummaa. Sain aikaiseksi yhden leiskan, aika surkea saldo noin viidelle aktiiviselle tunnille, mutta olihan päivällä toki muutakin antia.




Sivuun olen tyytyväinen, mutta kai sitä täytyy ollakin kun siihen on kuluttanut noin paljon aikaa.

Päivä oli kyllä kaikenkaikkiaan onnistunut ja kiva. Sen vuoksi sovimme jo seuraavan samanlaisen tapaamisen:

Aika: lauantai 20.2
Paikka: Ruokahuone Oliivipuu, Kuokkamaantie 4 (Viinikan apteekin yläkerrassa)
Kello: alkaen klo 12, päivä jatkuu klo 18 asti tai tarpeen mukaan

Hinta on 25 euroa, joka sisältää jokaiselle oman askartelupöydän, ruoan ja iltapäiväkahvit pullan kera. Mukaan omat askartelutarvikkeet ja -välineet ja lämmintä päälle.

Ilmoittautumiset ja mahdolliset lisäkysymykset suoraan järjestäjälle Mariannelle, sähköpostiin: oliivipuu.ruokahuone at elisanet.fi

perjantai 8. tammikuuta 2010

Jäässä, sekä työssä että päässä

Inspiroidu haaste #88 haastoi skräppäämään jäässä olemisesta, joko fyysisesti tai henkisesti. Itselle olisi sopinut tehdä leiska ihan kummasta syystä vain, koska mitä skräppäämiseen tulee, niin ajatukset on olleet jäässä jo pitkään ja mitä taas fyysiseen jäässä olemiseen liittyy, niin eihän tarvi kun katsoo ulos -vuosikymmenen paras paukkupakkas- ja lumitalvi menossa!

Tällä kertaa "jäässä" löytyi melkein kotipihasta:


Joka talvi ihanasti jäässä oleva "Ruuhi" joka laskee lähteestä läheiseen jokeen. Mahtava luonnon taideteos, joka oli ihan pakko ikuistaa tähän Inspiroidu-haasteeseen.


Värit löytyivät valokuvasta ja sopivat hyvin talvisen jäiseen kuvaan. Leiskan teon olen kyllä aloittanut jo viime vuoden puolella mutta tehtävänannon luettuani tein sen loppuun sopimaan haasteeseen.


Viimeisissä leiskoissa olen varmaan kaikissa käyttänyt kimalleliimaa, niinkuin tässäkin. Yritin sillä korostaa virtaavaa vettä ja siksi liima jatkuu kuvasta ulos. Kuvan alla oleva valkeahohtoinen paperi on samaa ruskeaa taustapaperia johon on suihkaistu Memories Mists, "Whipped Cream" valkoista spray-maalia. Yksinkertaista ja kaunista, vaikka itse sanonkin =)

Ja tästä se nyt lähtee, inspiroituminen!

lauantai 2. tammikuuta 2010

Uusi vuosi - uudet kujeet

Vanha vuosi on päättynyt. Siitä ei ole päällimmäisenä jäänyt mieleen muuta kun suuri aikaansaamattomuuden ja muka-kiireen tunne.

Inspiraatio skräppäämiseen on ollut useamman kuukauden hukassa eikä innostusta palauttanut edes osallistuminen syksyllä työväenopiston skräppäyskurssille. Kurssi oli kuitenkin aivan mahtava. Sai kerran viikossa luvan kanssa istua alas ja ottaa paperit, valokuvat ja kaikki muut tykötarpeet eslle ja olla luova. Välillä kyllä sai itsensä pakottaa paikalle mutta joka maanantai klo 20.45 oli tunne että "hei, tätähän olisi voinut vielä jatkaa, miksi ilta on jo nyt ohitse".

Vielä en kuitenkaan ole luovuttanut vaan otan uuden vuoden vastaan positiivisella ja hyvällä mielellä. Nyt en lupaa itselleni mitään maita ja kuita taivaalta, vaan lupaan olla itselleni armollinen. Toki itseään saa ja pitääkin välillä potkia persuuksille asioiden eteenpäin viemiseksi ja senkin lupaan tehdä.

Olen jo ilmoittautunut Ikaalisiin, Intohimona skräppäys -viikonloppuun, lisäksi aion jatkaa nyt tammikuussa syksyllä alkanutta työväenopiston skräppäyskurssia. Ja onhan syksyn kurssista pokinut jo paljon muutakin hyvää, eli meillä on Tampereella ensimmäinen, toivottavasti säännölliseksi muodostuva skräppäystapaaminen, josta lisää Sannikan blogissa.

Eli siis kaikkea on jo onneksi kevään varalle suunniteltuna ettei pari pientä uudenvuoden lupausta ainakaan ihan oman onnensa nojassa ole. Lisäksi lupaan julkaista joitakin syksyn aikana kurssilla tekemiäni leiskoja täällä, kun vain saan aikaiseksi =)

INSPIROIVAA UUTTA VUOTTA KAIKILLE!