torstai 24. maaliskuuta 2011

Avoimet ovet

Inspiroidu haasteen nro 151 aiheena oli koristeiden ketju. Nyt menee vähän ohjeiden tulkitsemiseksi, että onko kolme jo ketju, mutta toisaalta, onhan tässä puolihelmiketjukin...

Pitkästä aikaa siis inspiroiduin haasteesta ja tällä viikolla on pikaisesti valmistunut teippileiska. Yksi ilta otin kaikki washiteipit esiin ja ajattelin käyttää pelkästään niitä sivun koristelussa. No, ei se nyt ihan niin mennyt, mutta aika pitkälle pääsin.



Koristeina siis siniset puolihelmet, perhonen ja siitä aiheutuva helmivana sekä teipeistä kasattu kukka. Tänään oli vähän vielä pakko suihkia maalia leiskaan ennen tekstien kirjoittamista kun suuri valkoinen ala alkoi tuntua liian suurelta, liian valkoiselta ja siis aivan liian tyhjältä.

Muutenkin tän sivun kokoaminen lähti ihan oudossa järjestyksessä. Ensin vaan lätkin teippejä, sitten löysin kuvan, vähän lisää teippikoristuksia ja lopuksi mietin että mistähän tämä sivu nyt sitten kertoisi??

Mä olen viime aikoina yrittänyt aktiivisesti keksiä kuvista jotain muutakin sanottavaa kuin että tässä on mökin ovet avoinna. Ja toinen puolisko sitten hetken kuvaa katsottuaan sanoi, että kärpäset pääsee sisään kun ovi on auki eikä tässä kuvassa vielä näy meidän uusi itikkaverhokaan joka on ulko-ovessa. Ja siitä se sitten lähti, tai jatkui tässä tapauksessa...

Lauantain Stadi Skräp II jää mun osalta tällä kertaa väliin, työvuoro vei nyt voiton =(  Mutta viikon päästä lauantaina 2.4 skräppäillään Tampereella, Hervannan vapaa-aikakeskuksessa, joten toivottavasti mahdollisimman moni pääsee sinne!

tiistai 22. maaliskuuta 2011

N8

Viides Intohimona Skräppäys tapahtumassa valmistunut leiska on aiheesta puhelin. Ostin jokunen viikko sitten uuden puhelimen ja olen jo ihan rakastunut siihen. Budapestistä ostin siihen vielä vaaleanpunertavan-vaaleanluumun värisen silikonisuojan tuon mustan tilalle. Miten sitä onkaan tullut toimeen ilman mukana kulkevaa nettiä ja erityisesti naamakirjaa.

Kirjaimet on sellaisia huopaisia ja ne kiinnitin vain ompeleilla. Aikaavievää, mutta kirjaimet on niin kapeita että olisi mennyt ikä ja terveys näitä kiinnittäessä Yhdessä-leiskan lisäksi.

"Lankakukka" on alkujaan Maikon ideoima ja sieltä siis lainattu idea. Tosi nätti, yksinkertainen ja monikäyttöinen kun siinä voi käyttää eri papereita ja lankoja.

maanantai 21. maaliskuuta 2011

Minä, skräppääjä

Heh, on kummallista kun tänne blogiin keksii usein kaikenlaisita tarinointeja, jotka olisi pitänyt kirjoittaa siihen leiskaan jota täällä esittelee =)  Niinkun nytkin tuohon olisi sopinut tuo Minä, skräppääjä. No tällä nyt mennään.

Ja kyseessä siis neljäs IS11 valmistunut leiska. Samaa värimaailmaa ja tyyliä kuin edellisetkin.

sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Yhdessä

Kolmas Helsingissä valmiiksi saatu sivu pitää sisällään pari aikaa ja hermoja kuluttanutta tekniikkaa. Tuon sydämmen tein ensin muotilla ja musteella. Mutta kun muste oli liian samanväristä taustakartonin kanssa laitoin siihen Crystal Glacea päälle. Sen kuivamisessa meni aikaa, mutta onneksi oli yö välissä ja sydän oli kuiva kun sunnuntaina piti alkaa pakkailemaan.


Otsikko oli vielä suuremman harmin aihe. Mukana ei ollut sopivia aakkostarroja, eikä myyjiltä yllättävää kyllä osunut silmiin mitään sopivaa, niin napsuttelin kirjaimet Martha S:n leikkurilla. Kiitos lainasta Sannika. Kova homma tuollaisessa on ja paljon menee hukkaan kirjaimia, mutta lopulta vain yhden roskiksen tutkimisreissun jälkeen (yksi n-kirjain oli hukassa) sain kuin sainkin kirjaimet valmiiksi.


Kirjainten tekemistä suuremmaksi ongelmaksi meinasti muodostua niiden kiinnitys. Aika monta myyjää piti koluta läpi, mutta lopulta Askartelu Amaliasta löytyi ohutkärkinen liimakynä. Otsikko jäi vähän liian ylös, mutta se ei onneksi ole ongelma, nyt sivussa on riittävästi tyhjää tilaa!

Marikan bloginamu

Marikalla on blogissaan ihana arvonta menossa. Nuo napit on kyllä niin ihania!
(Kuva on linkki suoraan ko. blogitekstiin)

lauantai 19. maaliskuuta 2011

Rakkaus

Toinen Helsingissä valmistunut leiska. Mukana olleiden kuvien rajallisuus oli helpottava tekijä, mutta asian teki vaikeaksi se, etten ollut yhtään miettinyt tai suunnitellut minkäaiheisia sivuja kuvista teen.

Tämä on ihan karmaiseva omakuva. Itseotettu ja sen kyllä taas näkee, keskittyminen on täysin kuvanotossa, ei siinä miten kuvassa ollaan =D

Sydänkuva oli vahinko-onnistuminen viime uudelta vuodelta kun leikin pitkillä sädetikuilla. Aikas hauska sydänkuvio "tulesta" muodostuikin.

Tämäkin selkeää ja yksinkertaista, ei liikaa stressaamista. Mutta se mikä nyt vähän stressaa on ensi viikon Stadi Scräp II, mulla on nimittäin tuoloin lauantaina iltavuoro töissä =(  Ja kun kesä tulee, tiedän että aika tulee menemään niin siivillä että tapaamisiin ei välttämättä tule lähdettyä (jos niitä nyt kesällä edes niin järjestetään...) Niin olisi ollut mahtavan huippua päästä tuonne 26.3. Mutta en ole saanut aikaiseksi tarkistaa mahdollisuutta työvuoron vaihtoon. Maanantaina pitää tämä asia tarkistaa heti aamusta. Voi kun pääsisinkin, ja että siellä olisi vielä tilaa. Toivotaan.

keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Kuka?

IS11 Helsingin Vuosaaressa oli jo yli kaksi viikkoa sitten, mutta yhtään siellä valmistunutta leiskaa en ole vielä saanut esille. Niitäpä sitten seuraavaksi, yksitellen, niin saa useammalle päivälle päivitettävää.

Viikonlopun aikana sain valmiiksi viisi 8x8" sivua. Paljon vaaleanpunaista ja ruskeaa, yksinkertaisuutta ja itselle mieluisia valokuvia. Niistä on mun IS11 leiskat tehty!


Kansion ensimmäisenä pitää tietty olla sivu siitä kuka olen. Ja tällainen olen. Muun muassa näistä on minut tehty. Asiat on hyvin sekalaisessa järjestyksessä eikä siinä lopulta ole edes kaikkea. Mutta kun alkaa vain tekemään ilman pienintäkään ajatusta, niin tällaista jälkeä tulee.
Jää varaa jossittelulle =)

perjantai 11. maaliskuuta 2011

Suorakulmaisuutta

Vanhoja valokuvia on haastava skräpätä, kun tulee niin paljon kaikenlaisia muistoja mieleen, vähän haikea olo... Mutta siis onhan se myös hauskaa saada muistoja talteen.

Mulla on yleensä vaikea saada tehtyä leiskoja muusta kuin siitä mitä valokuva koskee. Ja skräppäyskurssilla ollaan jossain vaiheessa puhuttukin tarinoinnin ja otsikoinnin haasteellisuudesta, ettei ole mitään järkeä toistaa kuvassa olevia itsestäänselvyyksiä, jos kuvassa lasketaan mäkeä, niin sitä ei välttämättä kannata kirjoittaa otsikoksi -tyyliin.

Tämä kuva herätti mieleen paljon muistoja. Lähinnähän siitä tulee mieleen pitkät hiukset, jotka minulla tuohon aikaan oli. Lisäksi kuva muistuttaa Unkarissa asumisesta, koska se on kuvattu siellä kodin eteisessä. Mutta tämä on näkökulma johon sitten lopulta päädyin:


Sivu on tehty skräppäyskurssilla kun aiheena oli suorakulmaisuus. Nyt tuntuu olevan menossa sellainen "yksinkertainen on kaunista" -vaihe ja tykkään siitä kovasti! Toivottavasti ehdin viikonlopun aikana harrastamaan lisää!

tiistai 8. maaliskuuta 2011

Vielä on aikaa arvata!

Skräppääjät kokosivat Baulalle ja puolisolle häämuistamisen helmikuun lopulla olleen päivän kunniaksi. Xing kokosi sivut kansioksi ja nyt on aika arvailla kuka on tehnyt minkäkin sivun.

Itse olen tunnistanut jo lähes kaikki mutta pari viimeistä tuottaa ongelmia. Onneksi vastausaikaa on vielä jokunen päivä, niin saa pohtia hetken pidempään.

Ja muistutukseksi kaikille Pirkanmaalaisille, mutta miksei myös kauempana asuville. Tampereella, Hervannan vapaa-aikakeskuksella järjestetään lauantaina 2.4 skräppäyspäivä klo 10-17. Mukaan saa tulla koko päiväksi tai osaksi aikaa, ihan miten ehtii/haluaa. Paikalla on ainakin vedenkeitin ja teetä, muuta evästä saa ottaa itse tai käydä välillä purtavaa hakemassa.

Tila on nyt keskuksen isoin, joten sinne pitäisi mahtua. Ennakkoilmoittautumisia ei periaatteessa tarvita, saa tulla ja mennä ihan vapaasti =) Toivottavasti kuitenkin mahdollisimman moni pääsee mukaan. Kaksi aiempaa kertaa kun olemme yhdessä skräpänneet, ovat olleet tosi hauskoja!

perjantai 4. maaliskuuta 2011

Samat materiaalit -haaste

Minäkin osallistuin IS11 Paperikeijun järjestämään samat materiaalit -haasteeseen. Kiirus meinas vähän tulla, vaikka lomalla olenkin nyt toista päiuvää, niin molempina päivinä on töissä palaveri ja tänään lähdetään pikavisiitille Unkariin. Mutta palavereiden ja pakkaamisen välissä ehdin leiskan tekemään.

Valokuva leiskassa on vähän häälähtänyt, se on tulostettu Canonilla IS-tapahtumassa. Mutta halusin tehdä kerrankin ajankohtaisesta valokuvasta sivun:



Sivussa käytin kahta annetusta kolmesta kuviopaperista, molempia nauhoja, perhonen ja kiekura die cut -arkista ja omista materiaaleista tarinoinlappu. "Nappien" reiät ovat tarkotuksella vähän vinkurassa. Alemmassa isossa ympyrässä on oma sormenjälki.

Tämä leiska valmistui tosi nopeasti, ilman sen kummempaa ennakkosuunnitelmaa. Lopputulos on kuitenkin omaa silmää miellyttävä.

torstai 3. maaliskuuta 2011

Ihanuuksia

Baulan innoittamana klikkailin nettikauppoihin ja ostoskoriin sattui osumaan monenvärisiä ihanuuksia. Valokuvat piti tottakai ottaa heti kun paketit avasin ja sehän oli tietty eilen illalla takuuvarmassa pimeydessä ja huonossa valossa.
 
Teippejä tilasin Amerikasta ja Japanista. Tilaukset tuli melko nopeasti ja postitse kotiin, paitsi siis että ei tullut kotiin, kun teipit ei mahtunut postilaatikkoon, mutta siis postista sain hakea. Molemmat tuli jopa samana päivänä, vaikka niin eri puolilta maailmaa saapuivatkin.

Amerikan kirjekuoresta paljastui tällainen "makkara". Ja tietty kiinni ihanalla teipin palalla:

Paketin pään auettua oli tällainen ihana etiketti:

Ja etiketin alta löytyi tällainen pötkö: Tai siis kyseisen etiketin alta löytyi vain nuo kolme vasemman reunimmaista, valokuvaukseen liittyvää teippiä.

Japanin kirjekuoresta löytyi myöskin ihana paketti:

Ja sekin paketti oli kiinni ihanilla teipeillä:

Sisältö oli ehkä vähän vielä ihanampaa kuin toisessa paketissa, ainakin värien puolesta:

Että tällaisia ihanuuksia. Kaupoissa olisi ollut niin paljon ostettavaa, mutta aloitellaan nyt näillä. Saahan niitä sitten lisää. Mutta onhan näissäkin nyt käyttämistä...

Suosittelen siis lämpimästi! Ihania!