lauantai 31. joulukuuta 2011

Meidän perhe

Edelliseen postaukseen viitaten yksi aiemmin tehty sivu. Se on tehty materiaalihaasteena Skräppäyskurssilla nyt alkutalvesta. Materiaalit oli suku- ja perheaiheisia, niin oli helppo päättää mistä kuvasta leiskan tekee.


Annettujen materiaalien lisäksi sai käyttää yhtä vapaavalintaista yksiväristä kartonkia. Itse käytin siis vaaleanpunaista lisämateriaalia, joka on itseasiassa tapettia. Avaimen ja lukon suihkaisin Glimmer mistillä ja kuvakulmakin on maalattu useammalla värillä. Höyheniä en aikaisemmin ole skräppäyksessä käyttänytkään, mutta kai ne ihan hyvin tähän sopii.

perjantai 30. joulukuuta 2011

Harrastusten siivittämänä uuteen vuoteen

Uusi vuosi lähestyy. Taas. Kohta 365 päivää eletty tätä vuotta. Aika tehdä tilinpitoa kuluneesta ja miettiä tavoitteita tulevaan. Ja siis nyt täällä blogissa kiinnostaa skräppäystavoitteet, joita toki aina tähän aikaan on.

Päättyvän vuoden tavoitteet eivät toteutuneet. Mutta olen päättänyt olla itselleni armollinen; mitä sitten jos en saanut tehtyä 52 leiskaa! En kyllä ihan kaikkia ole laskenut, mutta ei niitä niin paljoa ole. Harmi sinänsä, koska oikeasti tykkään tästä harrastuksesta ja haluaisin tehdä enemmän. Omasta itsestähän se on kiinni ettei saa niin tehtyä...

Olen kyllä koko vuoden pitänyt Project Life-albumia. En kyllä ihan ole ajantasalla, mutta sekään ei haittaa. Kaikki kuvat on otettu, melkein, ja kaikki tekstit on kyllä kirjoitettu vaikkeivat ihan vielä albumissa olekaan.

Itse asiassa olen vähän jäänyt koukkuun valokuvien ottamiseen. Pakko saada vähintään yksi kuva päivässä. Ehkä ensi vuoden tavoitteena on rohkeammin kuvata mm. julkisilla paikoilla ja niin ikuistaa sitäkin osaa arjesta.  Nyt jo on ollut hauska katsella kesällä otettuja kuvia, joissa on mm. kaupan lähes tyhjä jäätelöallas, kun oli ollut niin lämmin viikonloppu.

Havahduin myös ennen joulua miettimään jälleen kerran miksi skräppään ja miksi kokoan PL-albumia vaikka meillä ei ole eikä tule lapsia. Kysymykseen havahdutti Beckyn blogissa, Feedback Fridayssa ollut kysymys. Oli oikeastaan aika hätkähdyttävä hetki kun rupesin miettimään, että tosiaan, kenelle minä oikeasti oman elämäni muistoja kokoan. Keskustelin siitä jopa kotona, niin paljon se jäi pohdituttamaan.

Vastaus ei ollut kummilapset eikä muut sukulaislapset, joita voisi kiinnostaa meidän elämä sitten 60 vuoden päästä kun meitä ei enää ole, vaan vastaus oli me itse. Meille minä kokoan meidän historiaa, meidän arjen pieniä asioita, joita ei oikeasti enää muista edes saman vuoden sisällä. Niin paljon olemme jo asioita tarkistaneet PL-kirjasta. Olenkin usein tuttavien keskuudessa kuvatessa kertonut pitäväni valokuva-päiväkirjaa, koska se kuvastaa Project Lifen periaatetta mielestäni melko hyvin.

Olen erittäin sinut lapsettomuuteni kanssa, mutta pakko myöntää että pohdinnoissa ehdin menemään myös lapsiin saakka. Oli huojentavaa keskustella aiheesta kotona ja ymmärtää jälleen kerran se tosiasia, että myös me kaksi muodostamme perheen ja meidän arki on tärkeää meille. Ei sen tarvitse olla tärkeää muille. Eikä arjen tärkeäksi tekemisessä tarvita lapsia. Miten ihanaa onkaan jo ensi vuonna katsoa mitä teimme tänä vuonna samaan aikaan.

Vähän meni aiheen sivusta, mutta ei anneta sen häiritä. Ensi vuodelle en aio tehdä mitään mieltä ylentäviä lupauksia, paitsti yhden. Lupaan skräpätä aina kun siltä tuntuu ja kun siihen on aikaa!

Ja tässä tämän illan aikaansaannos:


Niin, meillä ei bongata, ei suuremmin käytetä eikä ihastella lentokoneita, meillä tehdään sellaisia ja lennetään niillä.

Oikein hyvää, onnellista ja ennenkaikkea inspiroivaa vuotta 2012 kaikille!!

lauantai 24. joulukuuta 2011

Hervannassa skräpätään

Hei!

Oikein hyvää, rauhallista ja tunnelmallista joulun aikaa kaikille!! Täällä ollaan perinteisen jouluähkyn kourissa ja melko kilttinäkin ollaan pakettien määrästä päätellen oltu. Ihanaa!

Ja toinen hei, sain vihdoin varattua Hervannan vapaa-aikakeskuksesta tilan skräppääjille! Eli Hervannassa skräpätään sunnuntaina 8.1.2012 klo 10-17 välisenä aikana toisen keroksen tilassa 222. Piiiitkä aika edellisestä tapaamisesta Tampereella ja innolla odotan jo tätä. =)

Tampereen kaupunki on muuttanut tilojen vuokrauskäytäntöjä ja  nykyään tilat maksavat 3 euroa tunnilta. Mutta olen siis tilan jokatapauksessa varannut eli tervetuloa, maksusta ei kannata välittää!! Viimeksi kun tapaaminen oli, paikalle mahtui hyvin 18 henkeä. Mitään ennakkoilmoittautumisia ei tarvita, paikalle saa tulla ja mennä miten omaan aikatauluun sopii. Sopu sijaa antaa =)

Perinteiseen tapaan tuon varmaan mukanani sekä veden- että kahvinkeittimen ja pientä purtavaa. Kaupat ovat lähellä niille jotka tarvitsevat ja toki omia eväitäkin saa tuoda.

Keväälle on suunnitelmissa pari muutakin tapaamisaikaa, mutta niitä en vielä ole varannut. Varaan ne kyllä mahdollisimman pian että saatte kalentereihin laitettua.

Tietoa saa välittää kavereille, kaikki ovat tervetulleita mukaan!

maanantai 12. joulukuuta 2011

Lehdestä bongattua

... Tai itse asiassa puoliso bongasi =)


Ja siis Ilta-Sanomat, Nemi 12.12.2011.

torstai 1. joulukuuta 2011

Huhtikuussa skräpätään!

Heti klo 12 ilmoittauduin IS12 tapahtumaan Laukaan Peurunka-kylpylähotelliin. Pöydän otin kahdeksi päiväksi, tottakai. Yhteenkään ulkomaiseen workshopiin en vielä ilmoittautunut, varmasti olisivat mielenkiintoisia, mutta jotenkin en nähnyt itseäni yhdelläkään niistä. Ja aikataulujakin pitää vähän miettiä, jos sunnuntaina on siinä viimeisessä, niin se päättyy vasta klo 20 ja kun on kuitenkin ajomatka kotiin, niin vähän myöhäiselle menee.

Mutta voihan sitä ajatella, että jos vielä päätän osallistua ja workshopeissa on tilaa niin sitten se on tarkoitettu!

Innolla jo odotan ja kaikenlaisia suunnitelmia kunnolla valmistautumisesta tällä kertaa pyörii päässä. Saa nähdä saanko suunnitelmia toteutettua. Mukavaa tulee aivan varmasti olemaan joka tapauksessa.

Mukaan vaan muutkin!!