sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Kevyt ahdistus

Skräppäyskeskustelupalstalla on ollut mielipiteiden vaihtoa kommenttien jättämisestä blogeihin. Ensin en ajatellut keskusteluun puuttua, mutta avaudun nyt kuitenkin tänne aiheesta.

Itse vierailen paljon useammissa blogeissa kun mitä jätän kommenttia, aina ei tosiaan ole aikaa eikä mahdollisuuttakaan kommentoida. Joskus on kyllä myös sellainen tilanne, että sivulla nähdyt työt eivät vain tuo mieleen sen kummempia ajatuksia. Ja tämä kaikkihan on siis ihan ookoo; Saa olla erilaisia käyntejä ja mielipiteitä.

Se miksi keskustelu aiheutti itsessä kevyttä ahdistusta, oli monien kommentit joiden mukaan he tekevät vastavierailun ja jättävät vastakommentit heidän töitään kommentoineen blogiin. Jos liikaa ajattelee, niin tästähän tulee sellainen tunne, että ei sen ole mitään väliä mitä kommentoidaan, kun se kuuluuu johonkin kummalliseen, kirjoittamattomaan sääntöön kommentoida takaisinpäin. Okei, ehkä nyt vähän yksinkertaistan tämän, eihän se näin mustavalkoinen ole, mutta tuonkaltaisia ajatuksia se herättää.

Kommentit on mun mielestä kivoja. Kirjoituksia ja leiskoja laitan lähinnä omaksi iloksi, onhan tämä samalla jonkinlaista arjen taltiointiakin, ja kommentit on vain positiivinen lisä. Kävijälaskurikin kertoo ihan mukavasti, että ainakin silloin tällöin joku blogiin eksyy. Laskuriin olen asettanut ehdon, ettei se laske omia käyntejäni ollekaan, niin silloin melkein kaikki lisäykset on siis tulleet "ulkopuolisilta" kävijöiltä.

Vaikka blogin perimmäinen tarkoitus on olla itseä varten, niin tottakai on kiva nähdä että siellä käy myös joku muu ja jättää silloin tällöin kommentin. Joskus jopa se "onpa hieno leiska" -tyyppinen kommentti on tuonut pienen hymynhäivän muuten niiiin synkän ja kiireisen oloiseen päivään.

Jatkossakin aion jatkaa kommentointia omalla tavallani. Toki varmasti teen vastavierailuja, on aina kiva lukea toisten blogeja, mutta jos sillä hetkellä ei tule mitään kommentoitavaa mieleen, niin jätän kommentoimatta ja teen sen sitten seuraavalla kerralla.

12 kommenttia:

 1. Olen samaa mieltä kanssasi, että välillä voi vain käydä katselemassa ja välillä sitten voi jättää kommentin:) Itse olen paljon vain katsellut kommentoimatta, mutta ei se sitä tarkoita etteikö olisi tykännyt, aina ei vaan kerkeä tai osaa lisätä kommentteihin enää mitään uutta.

  VastaaPoista
 2. Kiva kun joku on tätäkin mieltä. Mun mielestä kenellekään ei saa koskaan tulla sellaista oloa, että olisi pakko kommentoida tai on hirveän huono ihminen. Tottakai kommentit auttaa aloittelevaa bloggaajaa ja kannustaa ensimmäisten töiden jälkeen vielä jatkamaankin, mutta jos jokin sääntö sanoisi mulle, että "jos et kommentoi, en kommentoi minäkään", silloin aivan varmasti jättäisin kommentoimatta. Mun mielestä kommentoinnilla on merkitystä vain silloin, kun se tehdään ehdoitta ja vilpittömästi.

  VastaaPoista
 3. Kyllä! Juuri näin. Musta tuntuu kans välillä turhalta jättää kommenttia, jos esim moni on jo sanonut sen mitä itse aikoi. Ja tietysti kiireellä käy monta kertaa nopeesti lukaisemassa eikä ehdi jättää kommenttia. Eikä sitä aina edes jaksa. Välillä tulee itelle sellanen fiilis et oonpa mä ollu tylsä kun en oo ehtiny/jaksanu kommentoida kellekään viime aikoina ja sit sitä yrittää ryhdistäytyä. Koska kyllähän ne kommentit on kivoja! Ihan vaan senkin takia, että tietää ketä on käynyt omassa blogissa. Saati sitten positiivinen palaute, joka piristää pahankin päivän! Mä en ainakaan aatellu ottaa paineita siitä, että kävisin vastaamassa vaan jotain KAIKILLE jotka mulle kommentin jättää. Ihan vaan oman ajan käytön järkeistämiseks. :)
  Mutta yritän parantaa tapani (taas) ja kommentoida enemmän.

  VastaaPoista
 4. Onneksi en oo yksin tällaisten ajatusten kanssa. Tämä teksti on nimittäin ihan kuin mun "kynästä". En ikinä rupea siihen, että kommentoin "väkisin" niitä jotka mulle kommentoivat. Käyn kyllä useimmiten vastavierailulla, mutta jos ei tule mitään kommentoitavaa mieleen niin en kommentoi. Hmm, tästä ei saa nyt kenenkään suuttua, mutta mulla on tullu semmonen fiilis, että ns. uudemmat skräppääjät on näitä jotka harrastaa tätä kommentti kommentista, onko kukaan muu huomannut samaa? En ainakaan tuolla inspiksen palstallakaan muista kenenkään useamman vuoden skräpänneen kannattaneen tällaista toimintatapaa.. Tuleekohan se sitten niin vahvasti esim. aikaisemmista korttibloggauksista tms. Äh, nää on vaan taas mun jorinoita. Toivottavasti kommentoinnissa säilyy ilo vielä näiden nyt niin kovasti pinnalla olevien keskustelujenkin jälkeen. :)

  VastaaPoista
 5. Luin tuota ketjua uudestaan, ja jäi sellainen vaikutelma, että siihen kirjoittaneet ovat vain kuvailleet omia kommentointitapojaan eivätkä niinkään yrittäneet saada kaikkia muita tekemään samalla tavalla kuin itse. Eli periaatteessa viesti on sama kuin tässäkin postauksessa ja sen kommenteissa: kukin taaplaa tyylillään. Amen to that!

  Ehkä uudemmat harrastajat eivät vielä ole ehtineet kerätä suosikkeihinsa niin monta blogia kuin vanhemmat, joten heillä riittää aikaa kommentoida kaikkia? Ja toisaalta heitä ei vielä seuraa niin moni, joten kommentti kommentistakin onnistuu helpommin. Uusien bloginpitäjienhän myös kannattaa kommentoida paljon, jotta heidän bloginsa löydettäisiin. Eli tyyli on ihan ymmärrettävä, eikä ideana varmastikaan ole, että kaikkien pitäisi tehdä niin.

  Minäkin aion jatkaa omaa epäsäännöllistä kommentointiani ja nauttia saamistani kommenteista! :)

  VastaaPoista
 6. Hih, kiva etten ole tullut ihan väärin ymmärretyksi. (Kun kaikki mitä voidaan kirjoittaa voidaan myös väärinymmärtää)

  Kiva on myös että kommentointi on herättänyt keskustelua, joutuu, ja saa, miettiä omiakin tapoja hetken.

  Ja onhan sekin tosiasia, että jos et ikinä kommentoi kenenkään blogeja, niin kyllähän siinä innostus ja kävijät omalla sivulla laskee kun eihän sinne kukaan sitten enää "löydä" tai osaa tulla. Kyllä blogi unohtuu jos et itsestäsi silloin tällöin muistuttele =)

  Ja ompa kommentointi joskus todella kivaakin, kun toisen työstä olet aidosti saanut maailmaa mullistavan ajatuksen tms, niin silloin on ihana jättää kommentti, joskus aika vuolaskin, siihen postaukseen.

  VastaaPoista
 7. Tää komppaa koko yläkertaa! Jatketaan samaan malliin :)

  VastaaPoista
 8. Hyvä että joku sanoo ääneen tämänkin kannan. ei kai kukaan voi aina keksiä jotain sanottavaa??

  VastaaPoista
 9. hyvä kirjoitus, ei kannata ahdistua eikä stressata!

  itse huomaan, että alussa tuli kommentoitua paljon enemmän, kun kaikki oli niin uutta ja oli löytänyt vasta muutamia blogeja. nyt huomaa, että aina ei ehdi, vaikka aikaa minulla aika paljon onkin luuhattavaksi myös nettimaailman syövereissä. ja sitten on kyllä tullut myös kynnys jättää edes sellainen "tosi kiva"-kommentti, kun tuntuu, ettei sillä ehkä ole saajalle niin suurta merkitystä ja niistä on nyt keskulteltukin niin paljon.. toiset toki ilahtuvat myös lyhyistä, ei sen suurempaa analyysia sisältävistä kommenteista, minä ainakin. aina ei kuitenkaan keksi parempaa sanottavaa ja jos se tuntuu sanomisen arvoiselta, niin miksi sitä ei voisi sanoa. minulla ainakin on kyse juuri sen hetken tunteen pukemisesta sanoiksi, jos huudahdan jossakin: "ihana!" joskushan menee ihanuuden kanssakin vähän sanattomaksi ;)

  minä kyllä pidän siitä, että edes joskus jää joku pieni jälki käymisestä, koska sillä tavoin tulee käytyä kurkkimassa uusia paikkoja.

  ja hei, kerro nyt missä sinä istuit intohimoisessa, että osaan yhdistää sinut oikeaan ihmiseen, kun kuva kyllä näyttää vähän tutulta, mutta ei ihan identtiseltä kenenkään tapaamani kanssa! kun tapaa kerralla paljon uusia ihmisiä, menee jo vähän sekaisin :) toistaiseksi pystynkin hahmottamaan aika pienen joukon skräppääjiä ja osan tapaamistani muistan hyvin kasvoilta tai sillä kerralla työn alla olleista projekteista, mutta mulla ei ole mitään käsitystä heidän nimistä.. ihan hullua! ja kyllä mullekin tultiin sanomaan, että onneksi oli nimikyltti, kun muuten ei olisi tunnistanut ollenkaan ;)

  VastaaPoista
 10. Itsekin sanoin kun mulle sanottiin tuolla IS:ssä, että anteeksi kun en kommentoi koskaan, vaikka käynkin blogissasi usein, että mulle ei ole tärkeintää kommentit, vaan se, että blogissani käydään.
  Kyllä sitä itse usein käy "vastavierailulla", kun on joku jättänyt kommentin. Joskus kommentoin ja joskus en. Näin se vaan menee.

  Kommentit eivät saa tulla pakkomielteisiksi, koska mun mielestänikään se ei ole sen blogin tärkein juttu. Vaikka kullähän niistä välillä tulee itse kukin ihan hyvälle tuulelle aina välillä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina