lauantai 22. lokakuuta 2011

Epäonnistumisenpäivä

 Tämän vuoden työväenopiston skräppäyskurssi alkoi torstaina 13.10, joka oli myös kansallinen epäonnistumisenpäivä. Lähdin kurssille ilman sen kummempaa ajatusta, ja päädyin lopulta tekemään siitä päivästä sivun.

Valokuva ei millään muotoa liity epäonnistumiseen, päinvastoin tuo päivä Bengtskärin majakalla oli vallan onnistunut. Tuo nyt vain sattui sopimaan sivuun.

Aiheena meillä oli käyttää Shimellen luonnosta, tai pohjaa (miten sen nyt sanois) johon kuului pohjan jakaminen kolmeen osaan käyttämällä toista paperia, kolmannesta paperista sivun poikki menevät viivat joista toisessa käytetty leikkuria sekä nauha solmulla. Olipas monimutkaisesti selitetty. Siis kun mun  sivusta ottaa pois valokuvan, tekstipohjan sekä ompelukset, niin Shimellen malli on siinä.

Ensin mun piti kirjoittaa missä kaikessa olen epäonnistunut, esimerkiksi isoäidin neliön virkkaamisessa. Ja ehkä laittaa myös onnistumisien lista. Mutta olipas yllättävän vaikeeta miettiä ykskaks missä kaikessa on epäonnistunut. Tai onnistunutkaan. Tein siitä siis liian monimutkaista.

Sen sijaan kirjoitin tuon pätkän omasta suhtautumisesta epäonnistumisiin. Kirjoitin sen kirjoituskoneella ja tein ensin harjoituskappaleen suttupaperille. Siihen ei tullut yhtään virhettä. Mutta arvatkaapas kuin kävi kun kirjoitin tuohon tarinointipalupulle. No virheitähän siihen sitten tuli. Ja korjausnauha oli loppu. Että näin. kynällä isoimmat peittoon ja sivuun vaan. En anna sen häiritä. (en myöskään halunnut uhrata tarinointilappua ja ottaa uutta...)


Kuvanlaatu ei päätä huimaa kun vanhan hehkulampun valossa kuvattu, mutta saa nyt jotain ideaa.

Ensin mua harmitti kun mukana kurssilla ei ollut vaaleanpunaista kartonkia, olisin tehnyt nuo paperisuikaleet siitä ennemmin kuin oranssista. Jälkeenpäin olin tästä vain tyytyväinen. Joskus on hyvä kun materiaalia rajallinen määrä, tulee kokeiltua erilaisia asioita, itselle uusia asioita.

Ja hei, IS12 päivämäärä on julkaistu!!

4 kommenttia:

 1. Kaunis sivu ja toi oranssi passaa tuahon tosi hyvin!!!

  Hyvää pohdintaa! Tekis itse kullekkin hyvää miettiä välillä :)

  VastaaPoista
 2. Kiva toi teksti, jonka loppujenlopuksi tähän laitoit :) Niin osuvaa tuo kirjoituskone-juttu tähän aiheeseen liittyen, heh. Tykkään kovasti tuosta kiemura-leikkurista, vois joskus lainata ;)

  VastaaPoista
 3. Vau, tekstihän kehittyi hyvään suuntaan kun sai rauhassa muhia. Ja tuo kaksivärinen ompelus yläreunassa on hieno, simppeli mutta juuri paikallaan.

  VastaaPoista
 4. Hauskasta aiheesta teit sivun:) Kaunis<3

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina