lauantai 23. tammikuuta 2010

Skräppäyskurssilla aloitettua

Viime maanantaina alkoi taas työväenopiston skräppäyskurssi. Tällä kertaa jopa vähän valmistauduin sitä varten ja kotona etukäteen mietin mitä teen, ja otin sen mukaan tavaroita mukaan. Silti tavaraa kertyi liikaa ja ainakin puolet oli ylimääräisenä mukana, mutta suunta on parempi jos vähän pystyisi jatkossakin miettimään kotona joitain skräppipaketteja. Omuli ja Xing ovat ainakin blogeissaan maininneet tuollaiset "skräppikitit".

Tein leiska-aukeaman omasta kasvimaasta mökillä. tarinointi vielä puuttuu, koska se tuottaa tällä hetkellä ylitsepääsemätöntä vaikeutta, mutta yritän saada sen tässä aikaiseksi. Ensimmäisen sivun teon aloitin maanantaina kurssilla, sain tehtyä valokuviin asti sen vajaan kolmen tunnin aikana jonka kurssi kerrallaan kestää. Kotona sitten inspiroiduin tekemään sivun loppuun ja kaverin kanssa.Värimaailma löytyi aika helposti kuvista, maanmuokkaajalla kun on oranssit housut jalassa. Oranssi tukee hyvin vihreää ja vihreävoittoiset kuvatkin nousevat vähän paremmin esille vihreästä taustapaperista kun on oranssia välissä.

Sivut syntyivät lopulta aika kivuttomasti. Pohjamallia yritin selailla useista kirjoista, mutta kun osuvaa ei tullut vastaan niin on sitten ihan omasta päästä keksitty.

Nyt vain pitää miettiä tarinaa. Jos sinulla on hyvä vinkki kuinka päästä alkuun tarinoinnissa niin saa jättää kommenttikohtaan vinkkiä =)

5 kommenttia:

 1. Tarinoinnista ei kannata stressata!!! Se on se tärkein. ei haittaa vaikka tekee virheitä tms. Minä yleensä kirjoitan ihan vain suoraan, mitään miettimättä. Kirjoitan monesti niin että miten kertoisin tästä jollekulle toiselle tai ehkä vähän siihen tyyliin että jos kertoisin tästä tapahtumasta vaikka kirjeessä toiselle.
  En tiedä auttaako tämä sinua ollenkaan :).
  Skräppipakit on ihania! No, minä tilaan omani. hih. Mutta olen laittanut kaikki omat ostamani materiaalit myös pakeiksi.. mutta niin että olen vain laittanut minigrip pussiin aina kaikki sen saman sarjan tavarat. Sitten ei tarvitse stressata että käykö kaikki yhteen kun on papereissa eri värejä jne. Saa skräpätä ilman stressiä.

  VastaaPoista
 2. Oi miten hieno tuon alemman sivun asettelu ja kaari!

  Tarinointi voisi syntyä vaikka siitä, kun miettii miksi alunperin on halunnut juuri nämä kuvat skräpätä - tai edes ottaa. Siis että mitä tahtoo näiden kuvien avulla muistaa.

  VastaaPoista
 3. Moi :) Kiinnostuin vähän aikaa sitten skräppäyksestä, mutten oikeen tiedä mistä aloitta.. Alkuun kuitenkin valitsin kesäkuvia, jotka aion teettää. Joten, mitä seuraavaksi? Mistä voisin ostaa hyvän albumin ja kivoja tarvikkeita? Kiitos jos viitsit vastata. :)

  VastaaPoista
 4. Moi Laura!
  Kivan harrastuksen olet aloittanut ja mukava että olet eksynyt minunkin blogiini. Sinulla ei taida olla vielä omaa blogia enkä löytänyt sinulle muuta yhteystietoa, niin vastaan tähän.

  Eli alkuunsa kannattaa vähän kierrellä katsomassa muiden blogeja että näet mitä kaikkea on skräppäämällä mahdolista tehdä. Bloginpitäjissä on paljon eri tasolla oleia skräppääjiä, toiset ovat harrastaneet pitkäänkin, mutta saat vähän näkemystä mitä on olemassa.

  Ihan perustarvikkeita on mahdollista ostaa askartelukaupoista, Tiimarista, Sinellistä ja Sinoperistä mm.

  Omuli on koonnut hyvän skräppäyksen ABC:n johon kannattaa käydä tutustumassa ja se löytyy täältä http://omuli.wordpress.com/skrappayksen-abc/

  Toivottavasti pääset alkuun. Kysele rohkeasti vain, selaile blogeja ja kommentoi =)

  VastaaPoista
 5. Hienot kasvimaasivut! Tykkäsin kovasti SYKSYN SATOA-sivusta, kivat valokuvat ja ihanat perhoset, onneksi kesä taas tulee!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina