lauantai 3. huhtikuuta 2010

Pääsiäispäivitystä

Monta vapaapäivää aikaa, luulis tytön saavan jotain aikaiseksi näin skräpäysrintamallakin. Mutta ei, yhtään leiskaa en ole saanut tehtyä. Ja kun mulla on vielä ollut lomakin! Mutta onhan tässä vielä päiviä aikaa... "Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato. Toivo on pitkä mies."

Mutta siis päivitystä kuitenkin leiskarintamalla. Maanantaina oli kevään viimeinen työväenopiston skräppäyskurssi. Siellä meillä oli haasteena samat materiaalit. Sannika oli hommannut meille kaikille turkoosi-musta-valkoinen sävytteiset materiaalit, joista meidän piti sivut tehdä. En huomannut ottaa valokuvaa materiaaleista ennen leiskan aloittamista, mutta siis meillä oli
- valkoinen 12x12" kartonki
- turkoosisävytteinen, toisella puolella palloja, toisella raitoja, 12x12" paperi (valmistaja katosi juuri nyt mielestä, Sannika mahdollisesti korjaa tilanteen. Mä kun olen valmistajien kanssa ihan onneton...)
- Mustia paljetteja
- Metallireunainen, valkoinen ympyrä-tagi
- 30 cm pätkä läpinäkyvää mustaa nauhaa valkoisin pilkuin
- sydänpäinen neula (värivaihtoehtoja oli ainakin musta, valkoinen ja vaaleanpunainen)
- Lisäksi saimme käyttää musteita ja maaleja

Eli haasteellinen tehtävä, kaiken lisäksi kun muistin että väreinä oli turkoosin sijaa lila.. Onneksi valokuvat sopivat myös näihin väreihin. Vaikkakin joku sanoi kommentointikierroksella, ettei ikinä olis uskonut tuon yhden kuvan sopivan näihin väreihin (tuon alemman).


Kukat sivun yläreunassa on leikattu Fiskarsin leikkurilla ja päällystetty ensin kaksipuoleisella teipillä (Biltema rules) ja sitten päälle on ripoteltu samettijauhetta. Kaunis pinta ja sopii hyvin väriteemaan.


Otsikko tuotti, ja tuottaa edelleen, suunnatonta vaikeutta. Tai ei se otsikon teksti vaan se miten sen toteuttaa. Ensinnäkin jätin otsikolle aivan liian vähän tilaa. Toisekseen käytössä oli siis periaatteessa hyvin rajallinen määrä materiaalia. En halunnut kotona korvata otsikkoa esimerkiksi aakkostarroilla, koska niitä ei ollut käytössä haasteessa. Kirjoitin otsikon tussilla samalle paperille kuin tausta on ja laitoin valkoisesta kehykset, jotta erottuisi joukosta. Tarkoitus oli vielä käyttää valkoista tussia, mutta se nyt ei tähän hätään tullut vastaan, joten siitä sitten myöhemmin.


Piparireunainen raitapaperi sivun poikki oli vahinko. Tarkoitus oli vain leikata piparireunaisia kuvioita leikkurilla, kunnes huomasin että siitähän jää aika hauska "silppu" jäljelle. Noh, tätä kun ei oltu mietitty sitten yhtään, niin kuviot eivät menneet paperisuikaleelle tasaisesti, alareunassa on isompi tyhjä tila kun ylhäällä. Kotona piti se jotenkin peittää, mutta kas' kun se on jäänyt. Menkäät siis näin. Kuvissa oli ja on edelleen paljon turhaa, mutta en halunnut niitä silputa ihan pieneksi. Kuviopaperilla sain kuvista tärkeimmät elementit esiin. Hauska erehdys siis kaikkinensa.

Lopuksi käytin maalia. Olen vallan ihastunut maaleihin, pitkälsi Pikkuhelistimen ansiota. Hän käyttää niin ihanasti maaleja, sivuista on hyvä ottaa mallia omiin töihin. Mutta siis tähän työhön käytin ihan Tiimarista ostettuja akryylimaaleja, sekoitin vihreää ja sinertävää, lisäsin vähän vettä ja roiskutin pensselillä reunaan roiskeita. Maaleissa on pienoinen metallihohtoinen sävy ja se toi kivan hohteen leiskaan. Kuvat eivät tee oikeutta, koska en päässyt yhteisymmärrykseen kameran kanssa mihin pitää tarkentaa.

Mutta siis kaikkinensa hyvä leiska. Onnistuneita yksityiskohtia ja tosi hauska tehdä haaste täysin toisen valitsemista materiaaleista. Syksyllä on luvassa uusi kurssi työväenopistossa skräppäyksestä ja vakaa tarkoitus olisi osallistua. Mutta siihen asti, nyt pitää ottaa itseään niskasta kiinni ja saada sivuja tehtyä ihan omin voimin!

4 kommenttia:

  1. Kiva kuulla sivun synnystä näin tarkasti! Kyselit aiemmin kohokirjoitinteipeistä jossain mun sivussa. Ne kuuluvat oikeasti johonkin mulle vieraaseen kirjoittimeen, mutta ostin niitä jonkin nettikaupan poistomyynnistä kokeillakseni, sattuisivatko sopimaan dymoon. No, dymo junioriin ne on ehkä puoli milliä liian leveitä - eli niitä voi siinä käyttää, mutta teipinsyöttö ei toimi, vaan teippiä pitää itse vetää kirjainten välillä :) Mulla kuitenkin on myös kirppikseltä ostettu vanhempi kirjoitin, johon käy leveämmät teipit, ja siinä olen niitä käyttänyt.

    VastaaPoista
  2. Hauska idea tuo aukkopaperikaitale (kuulostaapa oudolta, tietänet, mitä tarkoitan) kuvien päällä. Värit olisivat tuottaneet minulle suurta päänvaivaa, sinä suoriuduit tehtävästä kerrqassaan hienosti!

    VastaaPoista
  3. Se oli muistaakseni October Afternoonin paperi.

    Muuten, blogisi ei taida löytyä blogilistalta? Tykkään lukea suomalaisia blogeja Blogilistan kautta, listan ulkopuolisissa kuten täällä sinun blogissasi tulee poikettua liian harvoin... http://www.blogilista.fi/blogi/lisaa

    VastaaPoista
  4. Nyt Napsuliini päivittämään blogia, tahdon nähdä haastesivusi! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina